Citytrip Milaan

Het liefste willen wij alle bezienswaardigheden van een stad van onder tot boven zien, maar als je kort de tijd hebt welke afwegingen maak je dan om toch alles uit je bezoek te halen? Kies je dan voor het beklimmen van de Duomo van Milaan, slenteren door de hipste kunstenaarswijken, non stop lekkernijen proeven óf het bijwonen van een voetbalwedstrijd in het beroemde San Siro stadion? Gelukkig kun je binnen anderhalve al deze hoogtepunten zien van Milaan! Hoe? Lees het in deze blog.

Om eerlijk te zijn lagen onze verwachtingen voor Milaan niet al te hoog, toch lag het perfect op de route om een bezoek te brengen aan deze stad. Omdat wij met de auto naar Italië waren gereden, hadden we ervoor gekozen te overnachten op een camping net buiten te stad. De locatie hiervan was top, alleen de camping zelf een flop… Maar goed voor 2 nachten, zijn wij de moeilijkste niet. Eén avond en één volle dag hadden we ervoor uit getrokken om Milaan te ontdekken en dat is goed te doen.

Duomo Milano

Vanaf onze camping pakten we de metro naar het centrum van Milaan. Het moment dat we de metro uitstapten bij het Domplein voor de Duomo, viel onze mond open van de schoonheid. Wat een plaatje. De Duomo is de grootste kathedraal van Italië en één van de grootste ter wereld. Wij wilden deze graag beklimmen, dus zo gezegd, zo gedaan. Aan de zijkant de kathedraal kun je kaartjes kopen, maar het eenvoudigste is om je kaartjes vooraf online te kopen. Wij kozen voor een kaartje wat ons toegang gaf ín de kathedraal en op het dak van de kathedraal. Beiden spectaculair en indrukwekkend. De weg naar het dak is een pittige en smalle klim, maar het uitzicht is prachtig. Zorg ervoor dat je schouders en knieën bedekt zijn voor toegang tot de kathedraal.

Galleria Vittorio Emanuele

Grenzend aan het Domplein vind je een spectaculaire galerie. Een luxueuze winkelstraat volledig overdekt door ramen. De duurste winkels kom je hier tegen. Je krijgt hier een leuk contrast van bergschoenen dragende toeristen vs. maatpak dragende Milanezen. De Milanezen zien er echt op en top uit (zelfs de oudere generatie), om jaloers op de worden. Milanezen gaan hier dan ook naartoe om te zien en gezien te worden. Zeker leuk om dus even door de galerie heen te lopen.

Brera

Het fijne aan het centrum van Milaan is dat je makkelijk alles per voet kunt afleggen. Vanuit de galerie liepen wij door naar één van de leukste wijken van Milaan, de kunstenaarswijk Brera. Overal kom je kleurrijke huizen met luiken tegen en op elke hoek van de straat kun je neerploffen op een gezellig terras voor een aperativo. Tevens vind je hier veel galerijen, beeldentuinen, kunstmuseums en bibliotheken. Je kunt je hier gemakkelijk de hele dag vermaken. ’s Avonds is deze wijk het bruisende hart van het uitgaansleven.

Castello Sforzesco

Sluit je wandeling door het centrum af bij het kasteel Sforzesco, wat je vindt naast de Brerawijk. Het kasteel is gratis te bezoeken, maar als je het museum wilt zien in het kasteel betaal je €5,00. Het kasteel fungeerde in eerste instantie voor de Visconi familie. In de 15e eeuw werd Leonoardo da Vinci gevraagd om zijn artistieke talenten los te laten op het kasteel. Ook kom je er werk tegen van Michelangelo. Helaas hebben niet alle schilderwerken het overleefd door verval, maar toch is het de moeite waard om het kasteel te bezoeken. Grenzend aan het kasteel is het park Sempione, een gezellig park met vijvers en fonteinen. Heerlijk voor een wandeling of een picknick. Aan het einde van het park heb je uitzicht over Arco Della Pace, een triomfboog dat gebouwd is op verzoek van Napoleon.

Foodwalhalla

Tijdens een citytrip mogen de bezoekjes aan eettentjes niet ontbreken én zeker niet in Italië.

  • Een straatje achter de galerie hebben wij een heerlijk ijsje gescoord bij Venchi Cioccolate e Gelato.
  • Bij Panzerotti Luini, een eeuwenoude bakkerij, scoor je een soort tosti-oliebol gevuld met ham/kaas, of mozzarella/tomaat. Ontzettend lekker en ontzettend populair. Deze vind je achter de Duomo.
  • Voor een aperativo (een hapje en drankje) kun je goed terecht bij Il Crestino in de wijk Brera.
  • Ga je liever voor wat gezonds, ga dan naar Lorti Di Brera voor je dagelijks vitamineshot.

San Siro Stadion

Als je dan toch in Milaan bent, kun je gelijk kijken of je een voetbalwedstrijd kunt meepakken.
Het San Siro Stadion is de thuisbasis van voetbalclubs AC Milan en Inter Milan. Kaartjes regelen was vrij gemakkelijk en niet duur. De OV verbinding naar het stadion is prima en vanuit de camping waar wij verbleven was het zelfs wandelend te doen. Tijdens ons bezoek aan Milaan, speelde AC Milan tegen Lazio Roma. We betaalden €20,- per ticket en dan zit je ergens bovenin. Zorg ervoor dat als je de kiest voor de bovenste ring, niet kiest voor de eerste rijen van de bovenste ring, want dan kijk je tegen een glazen wand aan. Kies daarom voor zitplekken zoveel mogelijk bovenin, dan krijg je én de sfeer extra goed mee én je ziet de wedstrijd goed én je hebt mooi uitzicht over Milaan. Voordat de wedstrijd begint zijn er allerlei kraampjes en foodtrucks rondom het stadion en de sfeer zit er vaak al goed in. Bij één van de kraampjes hebben wij een AC Milan trui en t-shirt gescoord. Daarna mag je het stadion betreden. Bij ons stond een hele rij buiten en duurde het even voordat we binnen waren. Eenmaal in het stadion is de sfeer opperbest en kippelvelwaardig. Het werd een onvergetelijke avond, want AC Milan bracht Ibrahimovic in en won met 2-0.

Voor meer reistips volg Dutchtravelfreak ook op Instagram.

Rowan PeetoomCitytrip Milaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *