Reisblogs

Orang-oetans spotten op Sumatra

Sumatra kent één van de grootste nationale parken van Indonesië, het Gunung Leuser National Park. Het regenwoud is 950.000 hectare groot en beschermd werelderfgoed. Het leefgebied van meer dan 750 diersoorten, waaronder bedreigde diersoorten zoals orang-oetans, olifanten, luipaarden, tijgers en neushoorns. Maar ook vind je hier diersoorten die je nergens anders op de wereld tegenkomt, zoals de Monkey Leaf aap. Onder leiding van een ranger kun je trekkingen maken door het Nationale Park. Wij vertellen je hoe.

Vier een magische kerst in New York!

Ben jij van plan om rond de feestdagen een bezoek te brengen aan New York? Absoluut geen slecht idee. Zorg voor een goed gevulde spaarpot, want het is niet goedkoopste periode, maar wel de meest magische. Na Thanksgiving maakt de stad zich klaar voor de kerstperiode. Alle gevels en etalages zijn omgetoverd met de mooiste kerstversiering, gigantische kerstbomen door de hele stad, verschillende kerstmarkten en met een beetje geluk valt er sneeuw om de sfeer compleet te maken.

7x wat je gezien moet hebben op Kefalonia

Kefalonia, een eiland wat ontzettend groen is, nog niet zo overvol is met toeristen en vol verrassingen zit! Kefalonia behoort bij de Ionische eilanden, een Griekse eilandengroep waar onder andere Zakynthos, Lefkas en Corfu ook bij horen. Wij hebben de mooiste plekjes van dit eiland voor je verzameld!

Laat je betoveren door Rome!

Er is geen andere stad in Europa die zoveel indruk heeft achter gelaten bij ons dan Rome. Rome heeft een rijke geschiedenis, de lucht hangt vol met romantiek en het eten is om je vingers bij af te likken. Rome is eigenlijk één groot openluchtmuseum. Door de hele stad vind je zoveel details, je blijft je verbazen in de schoonheid van de stad.

16x Praktische Tips Thailand

Jij bent van plan om op vakantie naar Thailand te gaan. De vliegtickets zijn geboekt, de voorpret kan beginnen! Maar dan… Ben jij iemand die alles van top tot teen plant of ben je toch diegene die zonder planning gaat en het wel ziet? Thailand is ideaal voor beide type reizigers! Wij geven je graag praktische tips die jij kunt gebruiken vooraf en tijdens je reis! Deze praktische tips zijn voor iedere type reiziger, zowel de planner als de niet planner.

9x Budgetproof Kuala Lumpur

KL is een echte wereldstad geworden in de loop der jaren. Je vindt er veel Chinese en Hindoestaanse tempels, maar ook moderne gebouwen en interessante streetart. Het is een echte mengelmoes van verschillende culturen en bezienswaardigheden. Het is daardoor niet dé goedkoopste bestemming in Azië, maar evengoed kun je een hoop gratis activiteiten ondernemen.

Gastblog: Het best bewaarde geheim van Guatemala: Tikal

In deze gastblog neemt Sanne je mee naar het best bewaarde geheim van Guatemala. De stad Tikal met omringd met oude Maya ruïnes. Wil je erachter komen waarom deze plek zo magisch is? Lees dan snel verder.

Gastblog: Stedentrip Malaga

Nicole neemt je in deze gastblog mee naar Malaga. Een stad voor ieder wat wils. Of je nou op zoek bent naar historische bezienswaardigheden, kunstgalerijen, heerlijk eten of mooie stranden, Malaga heeft het allemaal!

Gastblog: Hoogtepunten van Curaçao!

Marloes neemt je in deze gastblog mee naar haar mooiste hoogtepunten van het eiland Curaçao. De mooie stranden, prachtige onderwaterwereld, schitterende baaien, het kleurrijke Willemstad en de relaxte sfeer hebben haar hart verovert.

Ik ga op reis en neem mee…

Jij hebt besloten, ik ga op rondreis! De wereld ontdekken! Op avontuur! Maar krijg je bij het idee van inpakken stress? Want wat moet je inpakken en welke dingen moet je allemaal regelen voordat je op reis gaat? Deze paklijst helpt jou hopelijk op weg. Waarschijnlijk zal niet alles op deze lijst van toepassing zijn voor jouw reis. Ga daarom voor jezelf na wat je wel en niet mee wilt nemen.

Flitsbezoek aan Milaan

Het liefste willen wij een stad van onder tot boven zien, maar als je kort de tijd hebt welke afwegingen maak je dan om toch alles uit je bezoek te halen? Kies je dan voor het bijwonen van een voetbalwedstrijd in het beroemde San Siro stadion, het beklimmen van de duomo van Milaan, slenteren door de hipste kunstenaarswijken of non stop lekkernijen proeven? Gelukkig kun je dit allemaal binnen anderhalve dag beleven in Milaan! Hoe? Lees het in deze blog.

Ontdek Skopelos & Skiathos

Mooie stranden, blauw met witte huisjes, Griekse lekkernijen en meedansen met de Sirtaki doen allemaal denken aan Griekenland. Verschillende Griekse eilanden hebben wij al ontdekt, toch hebben voorgaande reizen naar Griekenland het Griekse reishart niet zo laten kloppen als Skopelos & Skiathos! Rowan neemt je mee in deze reisblog naar een ongerept stukje Griekenland.

Genieten op het Griekse eiland Kos

Binnen 4 uur vliegen vanaf Schiphol ben je op het Griekse eiland Kos, het op een na grootste eiland van de eilandengroep Dodekanenos. Meerdere keren hebben wij vakantie gevierd op Kos, want het eiland heeft veel te bieden. Breng een bezoek aan Kos-stad en Tigaki, een wijngaard, een zoutwatervlakte met flamingo’s en het romantische bergdorpje Zia voor de mooiste zonsondergang.

Eenvoudige tips om verantwoord te reizen

Langzamerhand wordt reizen beetje bij beetje weer mogelijk, maar hoe gaan we ervoor zorgen dat we niet terug vallen in oude patronen en het reizen weer voor lief nemen? Met deze makkelijke tips zal je hopelijk op je volgende reis twee keer nadenken welke keuze jij maakt om het reizen verantwoorder te maken. Welke bewuste keuze maak jij op je volgende reis?

10 dingen om te doen op Zakynthos

Zakynthos is volgens mij tegenwoordig één van de meest populaire Griekse vakantiebestemmingen onder ons Nederlanders. Hoe kan het ook anders, want er is hier voor ieder wat wils voor een ultieme zonvakantie. In deze blog bespreken wij in ieder geval 10 hele verschillende tips om te doen op Zakynthos.

Gastblog: Reis mee naar magisch Jordanië

Droom weg bij Petra, de Wadi Rum woestijn en de dode zee. Gastblogger Kiki is vijf jaar geleden naar deze bestemming afgereisd. Mocht zij een reis kiezen om nog eens over te doen, dan zou dit haar reis naar Jordanië zijn. Geef haar eens ongelijk! Van deze magische bestemming wil je ieder moment genieten.

Gastblog: Sri Lanka en de Malediven een perfecte combinatie

Cultuur, parelwitte stranden en een azuurblauwe zee wie wil dat nou niet? Op vakantie naar Sri Lanka en de Malediven is een waar feestje en gastblogger Sharella vond dit de perfecte afwisseling. In deze blog neemt zij jou mee op haar reis!

Terschelling in de rondte

Terschelling, het eiland van de cranberries, natuurreservaat de Boschplaat en vuurtoren de Brandaris. Inmiddels ben ik er drie keer geweest en ik vind het een heerlijk eiland. Want op Terschelling wordt je in elk dorp verrast. In deze blog neem ik je mee wat er per dorp te doen is op Terschelling.

Gastblog: 4 hoogtepunten van de De Alpenroute

Houd je van roadtrips? Gastblogger Raïssa neemt je mee naar de Alpenroute in Duitsland. Afgelopen zomer heeft zij samen met Mehtap een deel van deze prachtige route gereden en in dit artikel deelt zij de hoogtepunten van haar reis!

Noordhollands Duinreservaat

Het Noord-Hollands Duinreservaat is een gebied dat loopt van Wijk aan Zee tot aan Schoorl. Je vindt er mooie wandelroutes, wilde dieren en prachtige vergezichten. Je komt helemaal tot rust als je een wandeling door dit gebied maakt.

De mooiste vlonderpaden van Nederland

Wandelen over een vlonderpad geeft altijd net wat extra beleving met het krakende hout onder je voeten. In ons eigen land vindt je heel veel van dit soort vlonderpaden. Hieronder vindt je de mooiste op een rijtje. Welk pad ga jij als eerste lopen na het lezen van deze blog?

5x wegdromen bij reisboeken

Nu dat we in deze tijden niet kunnen reizen, is het wegdromen bij een reisboek des te leuker. In de loop van de jaren heb ik aardig wat reisboeken verzameld. Hier deel ik vijf van mijn mooiste reisboeken die ik momenteel in bezit heb.

Weekendje Egmond

Egmond staat vooral bekend om haar fijne stranden. Maar wat valt er eingelijk nog meer te doen? Wij nemen je mee langs alle drie de Egmonden en delen de leukste tips voor een weekendje weg!

Winterwonderland in Fins Lapland

Lapland, de bestemming die bekend staat om excursies zoals rendiersafari, huskysleetocht, sneeuwscootersafari en opzoek naar het noorderlicht. Afgelopen december ben ik samen met mijn familie afgereisd naar Lapland en hebben wij een week lang genoten van alles wat Lapland te bieden heeft.

3 x fotogenieke plekken net over de grens

Nog plannen aan het zoeken voor het weekend? In deze blog delen wij drie fotogenieke plaatsen net over de grens.
Ga op avontuur en ontdek het zelf!

Van 6 maanden reizen door Azië naar het verliezen van mijn baan

Als mij vorig jaar was gevraagd hoe mijn leven er op dit moment uit zou zien, dan had ik dit scenario nooit verwacht. Ik denk dat dit voor iedereen geldt en dat we allemaal weer uit kijken naar het (nieuwe) normale leven. Tot die tijd moet ik uit zien te vogelen hoe ik hiermee om ga.

Vliegvakantie anno 2020

Een vliegvakantie in tijden van corona wordt ons als vakantiegangers dit jaar erg moeilijk gemaakt, maar niet onmogelijk. Ik heb het uitgeprobeerd en in deze blog vertel ik wat ik ervan vind en hoe de vakantie verlopen is.



Rowan PeetoomReisblogs