5x wegdromen bij reisboeken

Zoek je nog een cadeau om te vragen voor de feestdagen? Nu dat we in deze tijden niet kunnen reizen, is het wegdromen bij een reisboek des te leuker. In de loop van de jaren heb ik aardig wat reisboeken verzameld. Want hey, wie wordt er nou niet blij van een dosis reisverhalen en wegdroomplaatjes? Van Lonely Planet en ANWB reisgidsen tot 101 wereldwonderen die ik ooit allemaal eens hoop te zien. Hier deel ik vijf van mijn mooiste reisboeken die ik momenteel in bezit heb.

Roaming America

Dit boek is geschreven door Renee & Matthew Hahnel. Dit stel heeft in 7 maanden alle nationale parken in de Verenigde Staten gezien en dit gedeeld in dit boek! Ze komen uit Australië, maar zijn geëmigreerd naar de Verenigde Staten. Hier hebben zij van hun reisfotografie hun beroep gemaakt. Toen zij een aanbod kregen van een leverancier om langs alle NP in de USA te gaan met een camper, dachten ze eerst dat dit een grap was. Maar het bleek serieus te zijn en hier begon hun droomreis!  Zo jaloers op deze twee! In dit boek vindt je hun reisplan terug van punt 1 waar ze gestart zijn en punt 59 waar ze de reis hebben afgesloten. Naast dat zij alle NP uitlichten, delen zij ook tips over wat onmisbaar is op een roadtrip, hoe je de NP het beste kan fotograferen, de beste verblijfplaatsen onderweg, de mooiste wandelroutes en tips voor een camperleven. Maar het allermooiste aan dit boek zijn de adembenemende foto’s!

Bucketlist Reizen

Hierin vindt je 25 reizen over de hele wereld die je ooit gemaakt moet hebben. Geschreven door Marloes de Hooge van Travel Valley. Wat ik leuk vindt aan dit boek is dat bij elke reis de hele route wordt beschreven. Daarnaast worden er allerlei leuke tips gegeven om te doen of op te letten tijdens de route. Er staat ook precies bij vermeld welke periode de beste reistijd is, hoelang je ervoor uit moet trekken en op welke manier je de reis het beste kan maken, met camper, auto, openbaar vervoer, backpackend etc. Tot slot wordt je geïnspireerd met hele fijne reisplaatjes. En geloof me, alle reizen die in dit boek staan beschreven wil je ook daadwerkelijk een keer gemaakt hebben in je leven!

Het Grote Gratis Op Reis Boek

Dit is de Lonely Planet gids voor de budgetbewuste reiziger. Nu geef ik op reis meer geld uit dan normaal. Toch is het altijd fijn om ergens op te kunnen besparen, zodat je meer geld over houdt voor die ene excursie die je wilt maken die eigenlijk toch wel duur is. Dit boek laat je ook zien dat gratis ook kan betekenen dat je niet de duurste dingen hoeft te kopen op reis om een fantastische ervaring te beleven. De mooiste dingen op de wereld zijn gratis, zoals een zonsopgang en de prachtige natuur. In dit boek worden verschillende steden uitgelicht met gratis tips. Van markten en parken tot tempels en van kathedralen en kerken tot musea. Ook staan er leuke tips in van de locals, over eten en drinken voor een prikkie en voor gratis of goedkoop transport. Na het lezen van dit boek, geef je nooit meer teveel geld uit op reis!

Destinations Of A Lifetime

In dit boek van National Geographic  vindt je 225 werelds meest mooiste plekken terug. Het boek is geschreven in het Engels, maar dat maakt het niet minder mooi. Het boek is verdeeld in 6 categorieen: Nature Unbound, Hand of Men, Sea & Shore, Mountain Majesty, Town & Country en My Shot. Wat ik fijn vindt aan dit boek is dat er tips in staan wanneer je het beste naar een bestemming kan reizen, hoelang je ervoor uit moet trekken en tips hoe je de ervaring nog onvergetelijker kan maken. Ook wordt de website van de bezienswaardigheid vermeld. Je gaat de wereld nog meer waarderen na het lezen van dit boek.

Culture Trails

Een boek van Lonely Planet waarin je 52 tips vindt voor een cultureel uitstapje. Een voor elke week van het jaar. Dit boek is ook in het Engels geschreven. Ze gaan in dit boek diep in op de culturele achtergrond van een bezienswaardigheid of bijvoorbeeld over beroemdheden die een locatie bekend hebben gemaakt. Daarnaast worden er ook tips gegeven waar je het beste kan overnachten of dineren, hoelang je er minsten voor uit moet trekken en wanneer er lokale festiviteiten zijn die je kan meepakken. Zelf vind ik het leuk om te weten hoe iets is ontstaan of waar het is begonnen, als ik iets bezoek. In dit boek kun je dat allemaal lezen.

Tegenwoordig zijn reisboeken over Nederland ook ontzettend populair. Op mijn kerstlijstje staan bijvoorbeeld Nederland Erop Uit In Elk Seizoen en Nederland Vakantie In Eigen Land van Reisreport, Verliefd Op Nederland van WeAreTravellers en Expeditie Achtertuin van Bas van Oort en Dirk Wijnand de Jong.

Welk reisboek die in jouw kast staat inspireert jou het meeste?

#zerotohero #reisblog #wegdromen #reisboek #dutchtravelfreak #inspiratie #blog

Rowan Peetoom5x wegdromen bij reisboeken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *