4 hoogtepunten van de De Alpenroute

Deze gastblog is geschreven door gastblogger Raïssa van nieuweplekkenontdekken.nl!

Houd je van roadtrips? Wat dacht je van de Alpenroute in Duitsland? Afgelopen zomer hebben Mehtap en ik een deel van deze prachtige route gereden en in dit artikel deel ik de hoogtepunten van onze reis!

De Alpenroute in Duitsland
De Alpenroute in Duitsland is een roadtrip van Berchtesgaden tot Lindau im Bodensee of andersom. De hele route is ongeveer 450 kilometer, maar zoals ik al aangaf, hebben wij dus maar een deel van de route afgelegd. De route gaat langs prachtige landschappen met bergtoppen en bergmeren met kristalhelder water.

Alpsee
De eerste stop die wij maakten was bij de Alpsee. De Alpsee is een prachtig meer op ongeveer 4 kilometer ten zuidoosten van Füssen. Als je van wandelen houd zit je hier goed, want je kunt hier namelijk een prachtige wandeling maken rondom het meer. Tijdens de wandeling heb je uitzicht op het kasteel Hohenschwangau.

Schloss Hohenschwangau
Schloss Hohenschwangau werd in de 12e eeuw voor het eerst genoemd, maar is vervolgens een aantal keer verwoest geweest en veranderd van eigenaren. Sinds 1928 is het Wilttelsbacher Ausgleichsfonds eigenaar van kasteel en kun je het kasteel bezoeken.

Schloss Neuschwanstein
Het bekendste kasteel van Duitsland is Schloss Neuschwanstein. In 1869 gaf Koning Ludwig II opdracht tot het bouwen van het kasteel. Na zijn dood werd het kasteel opengesteld voor publiek. Wist je trouwens dat Disney dit kasteel ter inspiratie heeft gebruikt voor het kasteel van Doornroosje in Disneyland?

Eibsee
De Eibsee is een prachtig bergmeer op ongeveer 9 kilometer ten zuidwesten van Garmisch-Partenkirchen. Dit meer ligt aan de voet van de hoogste berg van Duitsland: de Zugspitze. Toen wij hier aankwamen viel mijn mond open van verbazing, want wat is het hier mooi! Houd je van wandelen? Dan raad ik je zeker een wandeling rond het meer aan. Een wandelingetje rond het meer is ongeveer 8 kilometer. Ik raad je zeker aan dit te doen, want dan zie je het meer vanuit verschillende punten. Wil je naar de top van de Zugspitze? Ook dat kan. Er is namelijk een kabelbaan waarmee je naar de top kunt. Een ritje heen en terug naar de top kost € 49,50.

Rowan Peetoom4 hoogtepunten van de De Alpenroute

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *