Flitsbezoek aan Milaan

Het liefste wil ik een stad van onder tot boven zien. Maar als je tijd te kort hebt, welke afwegingen maak je dan om toch alles uit je bezoek te halen?

Om eerlijk te zijn lagen mijn verwachtingen voor Milaan niet al te hoog, toch lag het perfect op de route om een bezoek te brengen aan deze stad. Omdat wij met de auto naar Italië waren gereden, hadden we ervoor gekozen te overnachten op een camping net buiten te stad. De locatie hiervan was top, alleen de camping zelf een flop… Maar goed voor 2 nachten, zijn wij de moeilijkste niet. Eén avond en één volle dag hadden we ervoor uit getrokken om Milaan te ontdekken en dat is goed te doen.

San Siro Stadion


Als je dan toch in Milaan bent, kun je gelijk kijken of je een voetbalwedstrijd kan meepakken.
Dit stadion is de thuisbasis van voetbalclubs AC Milan en Inter Milan. Een voetbalwedstrijd meepakken in Milaan is heel gemakkelijk (zelfs in corona tijd) en niet duur. De OV verbinding naar het stadion is prima en vanuit de camping waar wij verbleven was het zelfs wandelend te doen. Tijdens ons bezoek aan Milaan, speelde AC Milan tegen Lazio Roma. We betaalde €20,- per ticket. De sfeer voor de wedstrijd is al geweldig, voordat de wedstrijd begint zijn er allerlei kraampjes en foodtrucks voor het stadion. Wij hebben hier een AC Milan trui en t-shirt gekocht. De sfeer in het stadion was uniek. Het werd een onvergetelijke avond, want AC Milan bracht Ibrahimovic in en won met 2-0.

Duomo Milano

Het moment dat ik de metro uitstapte bij het Domplein voor de Duomo, viel mijn mond open van schoonheid. Wat een plaatje. De Duomo is de grootste kathedraal van Italië en één van de grootste ter wereld. Wij wilde deze graag beklimmen, dus zo gezegd, zo gedaan. Aan de zijkant de kathedraal kun je kaartjes kopen, maar het eenvoudigste is om je kaartjes vooraf online te kopen. In verband met corona kun je een tijdvak aanklikken, wat eigenlijk heel fijn is omdat het hierdoor een stuk rustiger is dan normaal. Wij kozen voor een kaartje wat ons toegang gaf in de kathedraal en op het dak van de kathedraal. Beiden spectaculair. De weg naar het dak is een pittige en smalle klim, maar het uitzicht is prachtig. Zorg ervoor dat je schouders en knieën bedekt zijn voor toegang in de kathedraal.

Galleria Vittorio Emanuele

Grenzend aan het Domplein vind je deze spectaculaire galerie. Een luxueuze winkelstraat volledig overdekt door ramen. De duurste winkels kom je hier tegen. Met daarbij een mix van bergschoenen dragende toeristen vs. maatpak dragende Milanezen, leuk contrast. De Milanezen zien er echt op en top uit (zelfs de oude garde), om jaloers op de worden. En zij gaan hier naartoe om te zien en gezien te worden.

Brera

Eén van de leukste wijken van Milaan is de kunstenaarswijk Brera. Overal kom je kleurrijke huizen met luiken tegen en op elke hoek van de straat kun je neerploffen op een gezellig terras voor een aperativo. Tevens vind je hier veel galerijen, beeldentuinen, kunstmuseums en bibliotheken. Je kunt je hier gemakkelijk de hele dag vermaken. Ook voor het uitgaansleven is dit dé wijk om te zijn.

Castello Sforzesco


Naast de Brerawijk staat het Kasteel Sforzesco. Deze is gratis te bezoeken, maar als je het museum wilt zien in het kasteel betaal je €5,00. Het fungeerde in eerste instantie voor de Visconi familie. In de 15e eeuw werd Leonoardo da Vinci gevraagd om zijn artistieke talenten los te laten op het kasteel. Ook kom je er werk tegen van Michelangelo. Helaas hebben niet alle schilderwerken het overleefd, door verval, maar toch is het de moeite waard om het kasteel te bezoeken. Grenzend aan het kasteel is het park Sempione. Een heerlijk park met vijvers en fonteinen. Heerlijk voor een wandeling of een picknick. Aan het einde van het park heb je uitzicht over Arco Della Pace, een triomfboog dat gebouwd is op verzoek van Napoleon.

Foodwalhalla
Tijdens een citytrip mogen de bezoekjes aan eettentjes niet ontbreken natuurlijk. Hier een aantal tips die een bezoekje meer dan waard zijn:

  • Een straatje achter de galerij hebben we een heerlijk ijsje gescoord bij Venchi Cioccolate e Gelato.
  • Bij Panzerotti Luini, een eeuwenoude bakkerij, scoor je een soort tosti-oliebol gevuld met ham/kaas, of mozzarella/tomaat. Ontzettend lekker en ontzettend populair. Deze vind je achter de Duomo.
  • Voor een aperativo (een hapje en drankje) kun je goed terecht bij Il Crestino in de wijk Brera.
  • Ga je liever voor wat gezonds, ga dan naar Lorti Di Brera voor je dagelijks vitamineshot.

Ook enthousiast geworden over Milaan. Voor meer reistips volg Dutchtravelfreak op instagram.

Rowan PeetoomFlitsbezoek aan Milaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *