Highlights Parijs in één weekend

Bij sommige vakanties doe ik lekker rustig aan en plan ik niks, maar van deze stad wilde ik zoveel mogelijk zien en heb ik samen met een vriendin drie routes uitgestippeld voor drie dagen. In deze blog deel ik al mijn tips om alles uit je kostbare tijd te halen, wat Parijs 100% waard is.

Hoe er te komen?

Ook zin gekregen om naar Parijs te gaan, zodra het weer mogelijk is? Bekijk in de tussentijd onze Instagram @dutchtravelfreak voor meer reisinspiratie.

Er zijn natuurlijk verschillende opties waar en hoe je je reis kunt boeken. Binnen 6 uur vanaf Amsterdam rijdt je er zelf of met de FlixBus naartoe. Je kunt ook kiezen voor de Thalys, dan ben je er ongeveer in 3 uur en 30 minuten. Tijdens de treinreis kun je lekker uit het raam kijken en genieten van de omgeving. Of je kunt er binnen anderhalf uur zijn met het vliegtuig en landen op Parijs Charles de Gaulle of Parijs Orly. Zelf heb ik een pakketje geboekt bij Expedia. Hier heb ik een vlucht en hotel geboekt. Ik vloog met Transavia op Orly, omdat dit de goedkoopste optie was en gunstige vliegtijden had. Om van de luchthaven naar de stad te komen kun je op de luchthaven buskaartjes kopen en de bus zet je direct het centrum af. Op de terugweg kun je hier ook weer opstappen en koop je een kaartje in de bus. Verder had ik metrokaartjes aangeschaft waar ik het hele weekend gebruik van heb gemaakt. Ik koos voor Hotel Arcadie Montparnasse, omdat deze een centrale ligging heeft, dichtbij een groot metrostation. Dit hotel ligt wel aan een drukke de weg en is heel gehorig. Daarnaast zijn de kamers aan de kleine kant. Persoonlijk vind ik dit niet zo erg, omdat ik alleen maar op pad was, heb ik de binnenkant van de hotelkamer nauwelijks gezien.

Dag 1 Eiffeltoren, Champs-Elysées, L’Arc De Triomphe, Louvre

Nadat we waren ingecheckt gingen we gelijk op ontdekking. We hadden voor elke dag een route uitgestippeld. Stop één was natuurlijk de wereldberoemde Eiffeltoren. We namen de metro van lijn 6 vanaf Station Montparnasse, die ons in 23 minuten bracht naar een metrostation dichtbij de Eiffeltoren. Het was gezellig druk rondom de Eiffeltoren en veel mensen zaten, net als ons, op het gras aan het aangrenzende park. Helaas konden we de Eiffeltoren niet op, hij was op dat moment gesloten. Nadat we bij de Eiffeltoren de nodige selfies hadden gemaakt, staken we te voet de Seine over naar de volgende highlight, de Champs-Élysées. Deze wereldberoemde winkelstraat was net zo indrukwekkend als wat ik ervan gezien had op TV. Met aan het einde van de straat de prachtige L’Arc de Triomphe. Waar Frankrijk ook bekend om staat zijn de macarons, daarom kon een bezoekje aan Ladurée niet ontbreken. Buiten bij dit theehuis staat vaak een rij, omdat het zo populair is. Ook wij moesten eventjes in de rij staan. De rij voor de take away was groter dan die voor het restaurant zelf, daarom besloten wij plaats te nemen in het restaurant. De inrichting is royal chique, alsof je terug gaat in de tijd. Ik koos voor een ijskoffie en een lekker gebakje. We namen wat macarons mee voor de volgende dag. Hierna zijn we te voet naar Jardin du Luxembourg gegaan. Dit is zeker wel een uurtje lopen, maar je ziet onderweg zoveel moois van de stad. Dit park is mooi en gezellig. In het midden van het park zit een grote vijver waar omheen allemaal stoeltjes staan, waar de Parijzenaren na hun werkdag even aan het bijkomen zijn. Ook wij zijn er een tijdje bij gaan zitten. Aan het einde van dit park vindt je museum het Louvre, wat bekend staat om de glazen piramide. In eerste instantie is het museum gebouwd als fort, later werd gebruikt als koninklijk paleis van Karel V en nu dient als museum voor kunst, archeologische vondsten en ruimtes met meubels uit de barok. Eén van de bekendste werken die er te zien is is de Mona Lisa.

 

 

Dag 2 Versailles en Le Marais

Voor mij was een bezoek aan Parijs niet compleet zonder een bezoek aan Versailles. Omdat ons hotel op zo’n goede locatie zat vlakbij een heel groot station, hadden we vanuit daar de directe trein naar Versailles. Hier kom je in eerste instantie terecht in een klein dorpje. Nadat je wat straatjes door bent gelopen, zie je ineens het indrukwekkend paleis van Versailles. We waren er vroeg, voor openingstijd, omdat het hier erg druk kan zijn. We stonden zelfs nu al in de rij, omdat een grote bus met chinezen net voor ons stond. De andere reden dat we vroeg waren is, omdat het paleis 700 kamers, gangen en zalen, 70 trappen en meer dan 5000 meubelstukken telt. In de gigantische paleistuinen staan o.a. 600 antieke fonteinen en 372 sculpturen. Genoeg te zien dus! Een kaartje voor Versailles kun je het gemakkelijkste online kopen. Het paleis werd in 1624 gebouwd als een jachtslot voor Lodewijk XIII. Zijn zoon Lodewijk XIV heeft het paleis verbouwd en uitgebreid tot het reusachtige landgoed zoals we dit nu kennen. Later in 1682 werd Versailles het hoofdverblijf van de Franse koninklijke familie. Op het landgoed vindt je terug de koninklijke kamers, waaronder de koninklijke slaapkamer, de oogverblindende spiegelzaal, galerij de veldslagen, de paleistuinen met fonteinen, twee zogenoemde lustpaviljoens en het kleine dorpje van Marie Antoinette, dat gebruikt werd door de koningin om zich even terug te trekken van het strikte leven aan het hof. In de tuinen vindt je overal bankjes of stukjes gras waar je mag zitten. Wij hadden onze eigen lunch meegenomen, croissantjes en en macarons, meer Frans dan dat wordt het niet. In de middag zijn we naar de hippe wijk van Le Marais gegaan, we hebben hier een drankje gedronken bij La Sancerre. In deze wijk vindt je talloze restaurantjes, boetieks en galerieën. We zijn later nog een stukje doorgelopen langs de Moulin Rouge in de buurt Saint-Georges. Bij een leuk Italiaans restaurantje genaamd The Little Italy hebben we die avond gegeten.

 

 

Dag 3 Sacre Coeur, Notre Dame, Galerie Lafayette

Weer vroeg uit de veren om de basiliek de Sacre Coeur te bezoeken. Op zijn vroegst is het nog rustig rondom te basiliek. Vanaf Montparnasse is het zo’n 35 minuten met de metro. De Basiliek bevindt zich op de heuvel van de Montmartre en na 200 treden ben je boven of je kan zelfs kiezen voor een kabelbaantje. De toegang is gratis. Onderaan de Sacre Coeur vindt je de leuke buurt de Montmartre. Hier hebben we een lekker ontbijtje gescoord bij Le Studio Café, met uitzicht op de basiliek. Wat ook leuk is om te bezoeken is Place du Tetre. Dit is hét pleintje in het hart van de wijk Montmartre waar schilders en portrettekenaars  aan het werk zijn. Hier kun je mooie schilderijen kopen van Parijs of een eigen portret laten maken in karikatuur. Natuurlijk kan de Notre Dame ook niet ontbreken tijdens een citytrip Parijs. Vanaf Montmartre is het een uurtje lopen of 36 minuten met de metro. Toen ik in Parijs was in 2018, was de Notre Dame nog open voor bezoek. Helaas is een groot deel van de Notre Dame vorig jaar afgebrand. Vlakbij de Notre Dame vindt je de idyllische boekenwinkel Shakespeare & Company, wat een bezoekje waard is. We hebben ons reis geëindigd met een bezoek aan één van de warenhuizen van Galerie Lafayette, wat een echte toeristische attractie is door de architectuur en het aanbod aan producten.

 

In Parijs is zoveel te ontdekken en je raakt er nooit uitgekeken. Mocht je een kort bezoek brengen aan Parijs, bekijk dan welke bezienswaardigheden je van te voren wilt zien.

Ook zin gekregen om naar Parijs te gaan, zodra het weer mogelijk is? Bekijk in de tussentijd onze Instagram @dutchtravelfreak voor meer reisinspiratie.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Rowan PeetoomHighlights Parijs in één weekend

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *