Hoogtepunten van Curaçao

Deze gastblog is geschreven door Marloes van kleinschalige-hotels.nl.

Het is alweer even geleden, maar wat was mijn vakantie naar Curaçao toch fijn. De mooie stranden, prachtige onderwaterwereld, schitterende baaien, het kleurrijke Willemstad en de relaxte sfeer  hebben mijn hart verovert. Ik vertel je alles over de leukste hoogtepunten van dit eiland. Dus lees snel verder en ontdek waarom jij ook eens op vakantie naar Curaçao moet gaan!

Geniet op de mooiste stranden van Curaçao

Curaçao ligt in het Caribisch gebied. En dat betekend lekker weer en veel mooie stranden om aan te genieten, het hele jaar door. Er zijn zo’n 30 officiële stranden op het eiland, die voornamelijk aan de zuidkust liggen. Voor sommigen betaal je entree, maar er zijn ook genoeg gratis stranden te vinden.  De Grote Knip is één van mijn persoonlijke (gratis) favorieten. Het water is hier zo mooi blauw, dat je hier goed kan snorkelen in zee. En dan komen we gelijk aan bij mijn favoriete activiteit op Curaçao.

Snorkelen of duiken op Curacao

Je kan er natuurlijk ook duiken, maar zelf hou ik heel erg van snorkelen. Dit geeft me echt een gevoel van vrijheid. Lekker rond dobberen in het water, kijken naar voorbij zwemmende vissen en een fijn zonnetje die op je rug schijnt. Heerlijk! Op Curaçao zijn er veel verschillende snorkel- en duikplekken. Playa Porto Marie is een van mijn favoriete snorkelplekken omdat je hier veel grote papegaaivissen kunt spotten. Een andere leuke plek is Playa Lagun. Hier vind je een mooie baai die omgeven is met rotsen. Met een beetje geluk kom je hier een schildpad tegen tijdens het snorkelen.

De kleurrijke hoofdstad Willemstad

Willemstad is de kleurrijke hoofdstad van Curaçao. Tijdens je vakantie mag je deze plek echt niet missen. Je vindt hier prachtige gekleurde huizen aan de Handelskade, verschillende bijzondere gebouwen en mooie bruggen. Willemstad bestaat uit 2 delen die door middel van bruggen met elkaar verbonden zijn. Via de pontjesbrug kan je gemakkelijk naar het andere deel van de stad wandelen. Tip: vanaf deze brug kan je een iconische foto maken met die typische kleurrijke huisjes op de achtergrond.

Leer meer over de geschiedenis van Curaçao

Wil je meer te weten komen over de geschiedenis van Curaçao? Dan kan je een bezoek brengen aan het Christoffelpark of aan een van de mooie landhuizen. Het park kan je het best vroeg in de ochtend bezoeken, vooral als je ook de Christoffelberg wil beklimmen. De top van de berg is zo’n 371 meter hoog. Is dat iets te veel van het goede? Dan zijn er ook 8 wandelroutes en 4 autoroutes om uit te kiezen. Bij Plantage Savonet, in het begin van het Christoffelpark, kan je meer ontdekken over de geschiedenis van het eiland. Dit landhuis was één van de eerste plantages op Curaçao. Tip: hou je camera hier goed bij de hand want er lopen verschillende mooie leguanen rond!

Restaurant tips op Curaçao:

Ceviche 91 gastrobar – Willemstad
  • Mooie locatie, vlakbij het Rif Fort winkelcentrum
  • Geweldig uitzicht op zee vanaf het terras
  • Heerlijke vlees- en visgerechten
Fish and Joy – Willemstad
  • Gezellig bistro en wijnbar in één
  • Meer dan 50 verschillende wijnen
  • Leuke plek om te borrelen
Zanzibar Beach & Restaurant – Jan Thiel Baai
  • Eindig je stranddag hier in het restaurant
  • Goede pizza’s uit de steenoven
  • Geregeld leuke evenementen

Waar overnachten op Curaçao?

Ben jij na het lezen van mijn blog ook enthousiast geworden? Dan wil je alleen nog weten waar je moet overnachten. Curaçao barst van de hotels en luxe resorts, maar er zijn ook veel kleinschalige hotels en appartementen om uit te kiezen. Ik raad je aan om vlakbij Willemstad te overnachten. Zo kan je de gezelligheid makkelijk opzoeken wanneer je daar behoefte aan hebt. En zoek jij nog een bijzondere plek om te overnachten? Bekijk dan de mooiste boutique hotels voor jouw vakantie naar Curaçao. Ik wens je alvast veel plezier toe op dushi Korsou!

Wil je ook een gastblog schrijven voor Dutchtravelfreak.nl? Bekijk dan hier de criteria en wie weet zie je jouw blog terug op de website.

Rowan PeetoomHoogtepunten van Curaçao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *